Moottoreiden langattomaan kunnonvalvonnan

ABB on kehittänyt moottoreihin asennettavan, langattoman moottorin kunnonvalvontalaitteen. Moottorin kylkeen asennettava laite kerää usealla sisäisellä anturilla tietoa moottorin toiminnasta, ja tieto on luettavissa esimerkiksi älypuhelimella. Smart Sensor analysoi antureiden moottorilta keräämiä tietoja, kuten tärinäarvoja ja laakereiden kuntoa. Laite antaa yksinkertaisella liikennevalomallilla (punainen, keltainen, vihreä) tiedon moottorin kunnosta.

Kun moottori ei ole jatkuvassa kunnonvalvonnassa

Smart Sensor on suunniteltu moottoreille, jotka eivät ole jatkuvan kunnonvalvonnan piirissä. Kun moottorin mahdollisesta vikaantumisesta saadaan tieto ajoissa, moottori ehditään huoltaa tai vaihtaa ennen vikaantumista.

Hyödyt käyttäjälle:

  • Etäluettava kunnonvalvontaväline on turvallinen
  • Langaton laite ei vaadi johdotusta
  • Parantaa vikaantumisen ennustamista

Mistä antureita saa

Anturin saa tehtaalta valmiiksi asennettuna uusien moottoreiden tilauksen yhteydessä (> 160-runkoiset moottorit) tai sen voi asentaa jo toimitettuihin ja käytössä oleviin moottoreihin tilaamalla jälkiasennussarjan ABB:tä. Sensorin käyttöönottoa varten käyttäjä  lataa ilmaisen sovelluksen sovelluskaupasta.

ABB

Teksti:
Olli Saksi
Product Manager, Motors & Generators
ABB Oy

Asiakkaiden vinkeillä täsmällisempiä hyödykkeitä

SLO uudistaa jatkuvasti tuotevalikoimaansa vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden ja markkinoiden vaatimuksia. Asiakkaamme ovat avainasemassa, koska vain he voivat kertoa  tarpeensa. Tiedon perusteella SLO valitsee kehityskohteet yhteistyössä valmistajien kanssa. Täsmällisestä kehitystyöstä asiakkaamme  hyötyvät monenlaisin tavoin.

ABB:n rosterimoottorit elintarviketeollisuudessa

Hygieniakohteisiin, joissa moottoreita puhdistetaan, painepestään ja desinfioidaan säännöllisesti

DYMO XTL 300 ja 500 -tarratulostimet teollisuuteen

DYMO® XTL™ -sarja on mullistava edistysaskel teollisuustarroitusten alalla.