Täydellinen vaihtoehto sähköautojen latausasemien saneerauksiin taloyhtiöissä ja omakotitaloissa.

 

Turvallinen

EVPike on ensimmäinen latausasema, jolla on sertifikaatti IEC61851-1. EVPike soveltuu parhaiten ladattavien hybridien käyttöön, joita on jo lähes 85% Suomen sähköautokannasta, ja suosio on ollut viime vuosina vain kasvussa. Vanhoista tolpista virtansa ottavat sähköautot aiheuttavat paloriskin, jota vakuutusyhtiökään ei välttämättä korvaa, jos sähköautoilla ei ole ollut asianmukaisia latauspisteitä.

 

Vaivaton asentaa

EVPike on kustannustehokkain keino päivittää vanhat pihakeskukset uusiin, sillä sen voi asentaa seinään tai vanhaan tolppaan, eikä se vaadi kaapeloinnin tai keskuksen uusintaa. Asentaminen on siis helppoa ja nopeaa. Etuna on myös se, että käytössä latausasemien huollon tarve on vähäinen, koska EVPike ei sisällä riskialtista elektroniikkaa.

 

 

 

Joustava ratkaisu

Vähäisen asennustyötarpeen lisäksi EVPike on laitehankintana järkevä — latausasemien määrää voi kasvattaa autokannan päivittyessä. Tämä tuo taloyhtiöille joustoa ja tyytyväisiä asukkaita.

Hybridien osuus sähköautokannasta on kasvanut rajusti viimeisen viiden vuoden aikana

Hybridit hallitsevat Suomen sähköauto- markkinoita ylivoimaisesti. Lähes 85 % liikenteessä olevista sähköautoista on ladattavia hybridejä*. Taloyhtiöillä on paineita päivittää pihakeskukset sähköautojen jatkuvaa latausta kestäviin ja paloturvallisiin latauspisteisiin. EVPike kattaa hybridiautojen lataustarpeen ja sen kustannustehokkuus on ylivoimainen erityisesti saneerauskohteissa.

* Traficom

EVPikellä vältät nämä seitsemän kustannuksia aiheuttavaa toimenpidettä:

  • tarvekartoitus ja hankesuunnittelu
  • maakaivuutyöt
  • putkitukset kaapeloinnin vaihto
  • keskuksen lisäys
  • sähköauton latausasema**
  • asennustyöt edellisiin liittyen
  • kulutusmittauksen ja laskutuksen sovelluksen käyttöönotto
  • sähköliittymän tyypin muutos

** Latausasemilla ja sovelluksilla on toisinaan yksi kiinteä kk-hinta

Edullinen valinta

Taloyhtiölle laitehankinta ja asennustyö on edullista, tutustu oheiseen esimerkkilaskelmaan.

 

Esimerkki: EVPikellä sähköautojen latauspiste ja toimiva laskutus 3 kk:ssa

Kilpailevan latausaseman asentamiseen voi kulua aikaa vaihtoehtojen kartoituksesta käyttöönottoon 12kk ja rahaa noin kahdeksan EVPiken verran.

EVPiken kustannusvaikutus taloyhtiölle on niin pieni, että päätöksenteko ei vaadi raskasta kokouskäytäntöä. Katso esimerkkilaskelmasta, kuinka paljon aikaa ja rahaa säästyy.

 

Kilpaileva latausasema kulutusseurannalla ja pilvipalvelulla Määrä Eur yht
Kokoukset sis. yhtiökokouksen 3 kokousta/12kk
Puheenjohtajan kokouspalkkio 200 eur / kokous 1 hlö 600
Jäsenien kokouspalkkio 150 eur / kokous / jäsen 2 hlöä 900
Latausaseman keskikustannus à 1650 eur 2 asemaa 3 300
Asennustyöt, kaapelointi ja sähköinfran muutokset keskikustannus / autopaikka 2 asemaa 8 000
KULUT YHTEENSÄ 12 800

 

EVPike kolmessa kuukaudessa
Kokoukset 1 kokous ( max 5 asemaa)
Puheenjohtahan kokouspalkkio 200 eur / kokous 1 hlö 200
Jäsenien kokouspalkkio 150 eur/ kokous / jäsen 2 hlöä 300
EVPike à 150 eur 2 asemaa 300
Asentajan työtunnit à 60 eur 3 työtuntia 180
KULUT YHTEENSÄ 980

 

 

 

 

Miksi sähköauton lataus tarvitsee älyä?

Sähköauton lataus on paljon muutakin kuin pelkkä pistoke. Älykkään sähköauton latauspalvelun käyttö on näppärää, turvallista ja säästää aikaa.

Ensto eFiller, moderni latauslaite kotiin!

Ensto eFiller tekee sähköauton latauksesta helppoa. Se on suunniteltu kotitalouksille ja sisältää vikavirtaa lukuun ottamatta kaiken tarvittavan. Asennettaessa on  huomioitava, että tarvitaan aina lisäksi B-luokan vikavirtasuoja. Ensto eFiller - turvallista kotilatausta Kompakti, seinäasenteinen latauslaite on varustettu kiinteällä kaapelilla. Kun lataat autoasi kotona, sinulla on harvemmin kiire, mutta tarvitset turvallisen ja toimivan latauslaitteen. Sähköauto on yön aikana ladattu täyteen, ja erillistä latausasemakäyntiä ei tarvita. Helppokäyttöinen Yksinkertainen kotilaturi on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi. Siinä on kiinteä kaapeli, jota on helppo käyttää ja säilyttää. Erillinen pistoolipidike voidaan sijoittaa juuri sinulle sopivaan paikkaan. Helppo asentaa Ensto eFiller on helppo asentaa ja käyttöönotto ei vaadi ihmeitä. Latausvirtaa voidaan rajoittaa vastaamaan kotisi tarpeita. Ensto eFiller takaa tehokkaan ja turvallisen kotilatauksen. Kestävä 100% metallirakenne (IP44) takaa pitkän käyttöiän säätä ja muita ulkoisia uhkia vastaan (IK10). Runko valualumiinia, etupaneeli ruostumatonta terästä Kiinteä latauskaapeli 4,5m 1-vaihe ja 3-vaihe versiot IP44 IK10 Käyttölämpötila -30…+50 °C Seinäasennus Mukana seinäpidike latauspistoolille Tarvitaan vikavirtasuoja B Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja myyjältäsi [siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget][siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget]

Latausratkaisut kaikille sähköautoille

Myös Suomessa autojen tankkaus siirtyy huoltoasemilta kotipihoille ja erilaisille pysäköintipaikoille. Sähköautojen akustoihin tankataan tasavirtaa, joka muunnetaan verkosta auton omalla latauslaitteella, kytkemällä auto latauskaapelilla AC-latausrasiaan tai tasavirtana suoraan DC-latausaseman latauskaapelilla akustoon.