SLO:lla on myynnissä mittari, joka tarkkailee ja tallentaa tietoa asuntosi radonpitoisuuksista reaaliaikaisesti

Mitä ei voi aistia, pitää mitata

Radon on hajuton ja väritön aine, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Koska ihminen ei pysty aistimaan liian korkeita pitoisuuksia, ainoa keino havaita vaaralliset määrät radonia on mitata absoluuttinen arvo huoneilmasta. Jos turvallinen raja ylittyy, helpoin tapa vähentää radonia kodista on tuulettaa tai säätää ilmanvaihtoa.

Radontieto kumuloituu pilveen

Mittari asennetaan kuten perinteinen palohälytin ja tietoja luetaan sovelluksen avulla. Aina kun puhelin on mittarin läheisyydessä, lukemat päivittyvät automaattisesti näytölle. Puhelinsovelluksessa itsessään ei ole mitään ihmeellistä, kaikkeen löytyy nykyään appi. Uusi tvisti syntyy siitä, että puhelimesta mittaustulokset siirtyvät mittarivalmistajan pilvipalveluun. Verkkoon kertyy siis jatkuvasti mielenkiintoista tietoa kotiemme alimpien kerrosten ilmanlaadusta ja radonpitoisuuksista.

IOT ennaltaehkäisee vahinkoja, jotka aikaisemmin olisivat jääneet huomaamatta

Markkinoille on tullut myös langattomia ratkaisuja, esimerkiksi Sigfox, jotka eivät tarvitse kännyköitä tai langatonta kotiverkkoa liittyäkseen pilvipalveluihin. Näiden ratkaisujen avulla laitteet pystyvät lähettämään kolmea tai neljää eri signaalia verkon yli ilman, että loppukäyttäjän tarvitsee tehdä mitään. Mittari voi esimerkiksi lähettää vakuutusyhtiölle tiedon sijainnistaan, ilmankosteudesta ja lämpötilasta. Jos poikkeamia löytyy, pystyy vakuutuksentarjoaja suojaamaan vakuutuskantaansa ennakoivasti vahingoilta.

Uskon, että useita vastaavia tuotteita ja palveluita tulee markkinoille seuraavien vuosien aikana. Digitalisaation murros tapahtuu radonmittari kerrallaan.

 


 

Mitä radon on?

AIRTHINGS WAVE -RADONMITTARI

 

Kuva: Pixabay
Teksti: SLO Oy

 

CA6416, CA6417 ja CA 6418 maadoitusvastuspihdit

Maadoitusvastuspihdit CA 6416, CA 6417 ja uusi CA 6418 tuovat mukanaan käyttöä helpottavia ominaisuuksia ja yksityiskohtia.

Ragnar Stålskog -työmaadoitusvälineet SLO:sta

SLO:lta löytyy laaja valikoima työturvavälineitä. Räätälöimme työturvavälineet käyttötarkoituksesi ja olosuhteittesi mukaan.

JKS Products Ltd. 10 vuotta kaapelivaunuja ja verkonrakennuslaitteita

JKS Products Ltd on kymmenessä vuodessa kasvanut ja kehittänyt tuotteitaan.