Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja, jonka tuotemerkkejä ovat Orthex, SmartStore ja GastroMax. Lohjan tehtaalla on käynnissä valaistuksen saneerausprojekti osana yrityksen kestävän kehityksen suunnitelmaa. Tehtaan tuotantotilojen valaistus uusitaan vaiheittain ja nyt on ensimmäinen vaihe valmis.

Alussa kartoitettiin lähtötilanne

SLO:n teollisuuden myyntipäällikkö Teijo Pasanen kertoo, että Orthex on pitkäaikainen asiakas, jolle on perinteisesti toimitettu sähkö- ja pneumatiikkatuotteita kunnossapidon tarpeisiin.

Valaisinsaneerauksen projekti käynnistyi asiakkaan, Proton Lightingin ja SLO:n yhteisellä katselmuksella, jossa käytiin läpi toimitilojen nykytilanne ja asiakkaan tarpeet uudesta valaistuksesta. Samalla mitattiin tiloissa olleet valaistustasot ja määriteltiin uudet valaistuksen tavoitetasot.

Näiden pohjalta valittiin sopivimmat valaisimet, joista tehtiin valaistuslaskelmat eri tiloihin. Uudet valaistustasot mitattiin asennuksen jälkeen.

Uudella valaistuksella halutaan säästää energiaa, tehdä työtiloista viihtyisämmät ja parantaa työturvallisuutta.
- Juha Aronen Orthex Oy.

Valaisimien vaihto aloitettiin varastoista, joissa tyypillisesti valaistuksen laatuun ei juuri ole kiinnitetty huomiota. Projektin tavoitteena oli päivittää valaistus asteittain, tila kerrallaan.

Saneerauksen yhteydessä kiinnitettiin huomiota myös siihen, kuinka monta erilaista valaisinta tiloissa on. Minimaalisen valaisintyyppien määrän odotetaan tuovan kustannussäästöä myös huoltoon. Jo pelkästään ledivalaisimien pidempi käyttöikä ja huoltovapaus luovat säästöjä.

Kuva 1: Varastotiloissa valaistustasot tuplaantuivat uuden valaistuksen myötä n 300 luksin tasoon samalla kun valaisimen määrä ja asennusteho pieneni.

Keskeytymätön työ asennuksen aikana Tage-valaisimilla

Tuotanto- ja varastotiloihin valaisimeksi valikoitui Tage-valaisin, koska se on helppo asentaa. Tämä mahdollisti tuotannon ja pakkaamon keskeytyksettömän työn myös valaisinasennusten aikana.

Täsmätoimitukset poistivat välivarastoinnin tarpeen

Orthexin kohteessa saneeraustyö toteutettiin täsmätoimituksilla, jolloin asiakkaan ei tarvinnut pitää omia valaisinvarastoja.

- Ottakaa yhteyttä omaan myyjäänne SLO:lla niin sovitaan tapaaminen ja katsotaan sinun tarpeisiisi sopiva palvelukokonaisuus, vinkkaa Teijo Pasanen SLO:n teollisuusmyynnistä.

Kuva 2: Pakkaamossa valaisinten määrä pidettiin samana. Valaistustason nousun myötä n 900 luksiin erilliset työpistevalaisimet jäivät tarpeettomiksi. Pakkaamo pyörii ympäri vuoden useammassa vuorossa ja valaisimille tulee vuodessa reilusti polttotunteja.

 

Muutostyössä käytetyt tuotteet

Sähkönumeron linkistä pääset siirtymään verkkokaupan tuotekortille.

Snro Tuotenimi Teho W Valovirta lm Värilämpötila K Leveys mm Korkeus mm c/c mm
4309216 Tage L160 9500 lm 840 W WB90 70 9500 4000 1600 95 1600
4309217 Tage L160 9500 lm 840 W MB60 70 9500 4000 1600 95 1600
4309235 Tage L160 15 000 lm 840 W MB60 125 15000 4000 4000 95 1600

Kokonaispalvelua yhteistyössä toimittajan kanssa

SLO tarjoaa yhdessä Proton Lightingin kanssa kokonaispalvelua, joka muodostuu seuraavasti:

  • Asiakkaan tarpeiden kartoitus.
  • Luotettavat valaistuslaskelmat.
  • Valaisintoimitukset.
  • Toteutetun asennuksen loppukatselmus.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja kohteesta saat:

Daniel Jenkins, Proton Lighting 010-3872270 / Teijo Pasanen, SLO 010-2833304

Teksti:
Daniel Jenkins
Proton Lighting

SLO App ja Tuntitoimitus valtteina Roihuvuoren ennätysnopeassa linjasaneerauksessa

Helsingin Roihuvuoren kahden viikon suomenennätysremontissa SLO:n Tuntitoimituksen vahvuus mitattiin, kun varsinainen linjasaneeraus minimoitiin kahteen viikkoon.

Leca Finland Oy päivitti valvontajärjestelmänsä

Uudistustarpeet kartoitettiin SLO:n teknisen asiantuntijan johdolla Leca Finland Oy:n Kuusankosken kevytsoratehtaalla valmistetaan keraamista leca-soraa. Tuotetta voidaan käyttää monipuolisesti mm. harkkojen raaka-aineena, geokohteiden kevennyksissä, kattorakenteissa eristeenä, routaeristeenä perustuksissa, sekä kapillaarikatkona maanvaraisissa rakenteissa. Tehdas pyörii vuoroissa ja kerralla prosessista vastaa neljä työntekijää. Tuotantoa valvotaan kahdesta valvomosta ja lastausta kolmannesta valvomosta. Hyvälaatuinen kuva on häiriöttömän tuotannon kannalta tärkeää. Leca Finland Oy kameravalvontajärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä tekniikka oli ajan saatossa osittain vanhentunut ja varaosien hankinta lähes mahdotonta. Laajentaminenkin muuttui hankalaksi, koska komponentteja ei ollut enää tarjolla. SLO:n asiantuntijan avulla kartoitettiin kokonaistarve Leca Finland Oy:n sähkö- ja automaatioasentaja Mika Tötöllä on tekniset valmiudet tehdä muutokset itse, mutta hän tarvitsi tuekseen asiantuntijan tietämystä ja osaamista siitä, millä laitteilla muutostyö kannattaa tehdä. Apuun pyydettiin SLO:n tekninen asiantuntija, joka kartoitti tehtaan nykytilanteen. Parin tunnin tehdaskierroksen aikana hahmottui kokonaiskuva uudistustarpeesta. Yhteistyössä luotiin suunnitelma uudesta teknisestä toteutuksesta. Siinä kaikki vanhat toiminnot siirrettiin uuteen järjestelmään mahdollisimman pienin muutoksin ja lisättiin pari uutta kameraa. Nämä laitteet valittiin täydentämään suunnitelmaa Hybriditallentimet. Vanhat kamerat päätettiin säilyttää ja kokonaisuuteen lisättiin hybriditallentimia, vaikka tarvetta kuvien tallentamiseen ei ollut. Näin varmistettiin se, että tarvittaessa kamerat voidaan tulevaisuudessa vaihtaa uusiin IP- tai HD-TVI -kameroihin. Hybriditallentimet valittiin, koska niiden tekninen toteutus on yksinkertainen. Ethernet -muuntimet signaalien muuntamiseen. Valikoimaan tuli muuntimet valokuidulle, USB- ja HDMI-signaalille ja langaton WLAN-linkki. Asiakas hankki itse näytöt, joilla kasvatettiin kuvasuhdetta ja saatiin parempi kuvanlaatu kameroista. Kokonaisuuteen mukaan tulleet uudet IP-kamerat liitettiin suoraan LAN-verkkoon, jotta kamerakuvaa voi katsella mistä vain. Kytkimet muuntimien ja tallentimien liittämiseen. Tarvittavat laitteet löytyvät SLO:n lähiverkonlaitteiden valikoimasta. Temppuileva USB -kaapeli vaihtui parikaapelimuuntimeen Projekti eteni suunnitelmien mukaan. Ainoa ongelma tuli 12 metrin USB-jatkojohdon kanssa, joka ei toiminut tallentimen kanssa. Tämäkin ratkesi, kun oikkuileva jatkojohto vaihdettiin parikaapelimuuntimeen. Analogisilla kameroilla ja kuvanjakajilla toteutettuja valvomoita on vielä paljon jäljellä. Niiden nykyaikaistaminen tulee eteen viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti hajoaa. Parempi olisi tehdä muutos ennakoivasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kartoitusta. SLO auttaa muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Danfoss Drives, energiansäästöä ja laadukkaampaa valaistusta

Danfoss Drives on yksi maailman johtavista taajuusmuuttajavalmistajista.