Valaistuksen suunnitteluryhmä päätyi projektissa Exaktorin Zenit LED –valaisimiin.

 

Ekoasema_Esa_ja_Pojat_Kemi_IMG_3094v.jpg

 

Kemin Vilmilässä sijaitseva Ekoasema tuottaa asiakkailleen monipuolista palvelua kierrättämällä paperia ja toimittamalla maa-ainesta. Best-Hallin toimittama ja

Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Ekoasemalle rakentama 4 000 neliön metallirunkoinen ja muovilla katettu halli tuo lisää tilaa kierrätysmateriaalien käsittelyyn ja lajitteluun. – Tavoitteenamme on toiminnan jatkuva parantaminen kehittämällä laatua ja työntekijöiden työturvallisuutta, kertoo toimipisteen johtaja
Esa Pekkala.

Ledeillä tasainen valaistus

Hallin valaistuksen suunnittelusta vastasi
Erasähkö Oy:n toimitusjohtaja
Esa Rautio. Mukana olivat myös valaisimien toimittaja
SLO sekä kohteen yrittäjä
Ekoasema Esa & Pojat. Valinnassa päädyttiin
Exaktorin Zenit LED -valaisimiin.

– Kohteen valaistus on tasainen koko hallin alueella. Häikäisyä ei ilmene työskenneltäessä työkoneissa tai lattiatasolla. Uskoni LED-valojen tulemiseen on vahvistunut.

Jussi Leppälä, arkkitehti, A
rkkitehtuuritoimisto Jii-Ark

Jussi_Leppala_Esa_Pekkala_IMG_3110v.jpg
Arkkitehtuuritoimisto Jii-Arkin arkkitehti Jussi Leppälä ja Ekoasema Esa & Pojat johtaja Esa Pekkala ovat tyytyväisiä tasaiseen valoon hallissa.

Tehokkaalla yhteistyöllä onnistunut projekti

Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä projektin toteutukseen.
– Hyvä yhteistyö SLO:n kanssa on jatkunut 12 vuoden ajan, kertoo Esa Rautio.
– Säästän aikaa ja saan hyvää palvelua asioidessani SLO Kemin Janne Mustosen kanssa

Esa Rautio, toimitusjohtaja, Erasähkö Oy
– Hyvä palvelu ja luottamukselliset asiakassuhteet ovat asiakastyön perusta. Näin onnistutaan erilaisissa projekteissa kuten myös tässä Kemin Ekoaseman projektissa. Kaikki meni putkeen, koska yhteistyö kaikkien osapuolien kesken oli tehokasta. Parasta minulle on asiakkaan luottamus”, toteaa SLO:n avainasiakasmyyjä Janne Mustonen.

Esa_Rautio_Janne_Mustonen_IMG_3113v.jpg
Erasähkön toimitusjohtaja Esa Rautio ja SLO:n avainasiakasmyyjä  Janne Mustonen ovat tehneet yhteistyötä  jo 12 vuoden ajan. 


Ekoasema Esa & Pojat  on vastannut vuodesta 1980 alkaen keräyspaperin kierrätyksessä Vilmilän teollisuusalueella Kemissä
.

Exaktor – exPRESS 8/2015

Kiinnostuitko?

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkin kaltaiselle valaisintoimitukselle?

Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan kohteeseen sopiva valaistus ja toimitusmalli.

Vaasan Pukinkulman valaisinratkaisussa pala paikallista historiaa

Erikoispylvästyö läpivietiin aikataulussaan SLO:n projektiosaamisella

Leca Finland Oy päivitti valvontajärjestelmänsä

Uudistustarpeet kartoitettiin SLO:n teknisen asiantuntijan johdolla Leca Finland Oy:n Kuusankosken kevytsoratehtaalla valmistetaan keraamista leca-soraa. Tuotetta voidaan käyttää monipuolisesti mm. harkkojen raaka-aineena, geokohteiden kevennyksissä, kattorakenteissa eristeenä, routaeristeenä perustuksissa, sekä kapillaarikatkona maanvaraisissa rakenteissa. Tehdas pyörii vuoroissa ja kerralla prosessista vastaa neljä työntekijää. Tuotantoa valvotaan kahdesta valvomosta ja lastausta kolmannesta valvomosta. Hyvälaatuinen kuva on häiriöttömän tuotannon kannalta tärkeää. Leca Finland Oy kameravalvontajärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä tekniikka oli ajan saatossa osittain vanhentunut ja varaosien hankinta lähes mahdotonta. Laajentaminenkin muuttui hankalaksi, koska komponentteja ei ollut enää tarjolla. SLO:n asiantuntijan avulla kartoitettiin kokonaistarve Leca Finland Oy:n sähkö- ja automaatioasentaja Mika Tötöllä on tekniset valmiudet tehdä muutokset itse, mutta hän tarvitsi tuekseen asiantuntijan tietämystä ja osaamista siitä, millä laitteilla muutostyö kannattaa tehdä. Apuun pyydettiin SLO:n tekninen asiantuntija, joka kartoitti tehtaan nykytilanteen. Parin tunnin tehdaskierroksen aikana hahmottui kokonaiskuva uudistustarpeesta. Yhteistyössä luotiin suunnitelma uudesta teknisestä toteutuksesta. Siinä kaikki vanhat toiminnot siirrettiin uuteen järjestelmään mahdollisimman pienin muutoksin ja lisättiin pari uutta kameraa. Nämä laitteet valittiin täydentämään suunnitelmaa Hybriditallentimet. Vanhat kamerat päätettiin säilyttää ja kokonaisuuteen lisättiin hybriditallentimia, vaikka tarvetta kuvien tallentamiseen ei ollut. Näin varmistettiin se, että tarvittaessa kamerat voidaan tulevaisuudessa vaihtaa uusiin IP- tai HD-TVI -kameroihin. Hybriditallentimet valittiin, koska niiden tekninen toteutus on yksinkertainen. Ethernet -muuntimet signaalien muuntamiseen. Valikoimaan tuli muuntimet valokuidulle, USB- ja HDMI-signaalille ja langaton WLAN-linkki. Asiakas hankki itse näytöt, joilla kasvatettiin kuvasuhdetta ja saatiin parempi kuvanlaatu kameroista. Kokonaisuuteen mukaan tulleet uudet IP-kamerat liitettiin suoraan LAN-verkkoon, jotta kamerakuvaa voi katsella mistä vain. Kytkimet muuntimien ja tallentimien liittämiseen. Tarvittavat laitteet löytyvät SLO:n lähiverkonlaitteiden valikoimasta. Temppuileva USB -kaapeli vaihtui parikaapelimuuntimeen Projekti eteni suunnitelmien mukaan. Ainoa ongelma tuli 12 metrin USB-jatkojohdon kanssa, joka ei toiminut tallentimen kanssa. Tämäkin ratkesi, kun oikkuileva jatkojohto vaihdettiin parikaapelimuuntimeen. Analogisilla kameroilla ja kuvanjakajilla toteutettuja valvomoita on vielä paljon jäljellä. Niiden nykyaikaistaminen tulee eteen viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti hajoaa. Parempi olisi tehdä muutos ennakoivasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kartoitusta. SLO auttaa muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Omasairaalan turvallinen ja luonteikas ilme syntyi led-valaistuksella

Ortopediseen kirurgiaan erikoituneessa Pohjola Vakuutuksen Omasairaalassa valaistus tehtiin mittatilaustyönä,