35 miljoonan yksikön verran valmistettu Rittalin AE-sarja sai digiajalle päivitetyn seuraajan.

Rittalin uudet AX- ja KX-kaappimallistot on suunniteltu vastaamaan vauhdilla digitalisoituvan teollisuuden vaatimuksia. Useilla eri teollisuuden sektoreilla Internet of Things, verkottuneet tuotantolinjat ja robotiikka ovat yleistyneet vauhdilla viime vuosina. Tuotantomallien kehitys vaatii vastaavaa kehitystä myös teollisuusinfrastruktuurilta, kuten kytkentäkaapeilta ja koteloilta.

Parannukset, jotka on huomioitu AX- ja KX-koteloiden suunnittelussa:

  • 1/3 enemmän tilaa kaapeloinille. AX-kotelosarjan uudistuneiden laipparatkaisujen ansiosta kaapeloinnille on noin kolmasosa enemmän tilaa kuin aiemmin, vaikka koteloiden ulkomitat ovat säilyneet ennallaan.
  • Irrallaan toimitettavat ovet
  • Kotelon sisäpinnoissa lisätuet sisäasennuskiskoille. Ilman porasusta asennettavilla sisäkiskoilla on vähemmän kuormitusta ja kiskojen käyttömahdollisuudet lisääntyvät. Kiskoissa käytetään VX25-valikoimasta tuttua 25 mm:n reikäjakoa, joten monet VX25:n lisävarusteet sopivat niihin.
  • Kaappeihin saa sovitettua aiempaa enemmän komponentteja ja erilaisia kaapeleita.
  • Modulaarisia kaappeja on helppo muokata muuttuvien tarpeiden mukaan.

Saatavilla olevat mallit

AX- ja KX-koteloita on saatavilla useissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa. Malliston kompaktein, 150 x 150 x 80 mm -kokoinen KX-kotelo sopii erinomaisesti muutamien komponenttien asentamisessa liitäntä- tai väyläkotelokäyttöön. AX-koteloita on tarjolla 210–400 mm syvyisinä ja suurimmillaan 1200 mm leveinä tai 1400 mm korkeina. Materiaalivaihtoehdot ovat RAL7035 maalattu teräs, ruostumaton teräs AISI304 tai AISI316L.

Uudet kotelot valmistetaan loppuvuodesta 2018 valmistuneella ultramodernilla Haigerin tehtaalla läntisessä Saksassa, lähellä Frankfurtia. Rittalin paikallinen verstas Vantaalla puolestaan kustomoi tuotteet suomalaisten asiakkaiden toiveiden mukaisiksi.

 

NOBÖ TOP ja FRONT

– ajan hermolla olevan älykäs lämmitinvalinta

Lämpöpuhaltimet pieniin ja suuriin tiloihin

Frico Panther-ja CAT-sarjan lämpöpuhaltimet.  Panther-lämpöpuhaltimet Tyypillisiä käyttökohteita ovat työtilat, urheiluhallit ja teollisuuden erilaiset tarpeet. Lämmittimet kuuluvat paikallisia tilalämmittimiä koskevan ekosuunnitteludirektiivin piiriin. Lämpöpuhallin Panther 6 – 30 kW (IP44) vankkarakenteinen ja hiljainen lämpöpuhallinsarjalämpöteho 6 … 15 kWlämpötehot 20 ja 30 kWerillinen nopeuden- ja tehonvalitsin PPlaaja lisävarustesarja SnroTuotenimi81 011 93Panther SE06 kiinteä lämpöpuhallin81 011 94Panther SE09 kiinteä lämpöpuhallin81 011 95Panther SE12 kiinteä lämpöpuhallin81011 96Panther SE15 kiinteä lämpöpuhallin81 011 97Panther SE20 kiinteä lämpöpuhallin81 011 98Panther SE30 kiinteä lämpöpuhallin     Hiljainen ja huomaamaton lämpöpuhallin pienten tilojen lämmitykseen CAT-lämpöpuhaltimet CAT-sarjan lämpöpuhaltimet sopivat erityisesti varastojen, pienten työtilojen ja myymälöiden lämmitykseen. Lämpöpuhaltimet ovat huomaamattomia ja hiljaisia äänitasoltaan, jonka ansiosta niiden sijoittelu on helppoa. Puhaltimia on saatavana kahdessa kokoluokassa 3 ja 5 kW, jossa seinäkannake on vakiovarusteena. Lämmittimien ohjauskomponentit ovat ekosuunnitteludirektiivin mukaiset. Lämpöpuhaltimet CAT (IP44) hiljainen, kiinteästi asennettava lämpöpuhallinpienten tilojen yleislämmittimeksikoje on varustettu tehonvalaisimella ja ohjaustavan valitsimellaseinäkannake sisältyy toimitukseenlämpöteho 3 … 9 kW SnroTuotenimi81 011 63Frico Cat C3 kiinteä lämpöpuhallin81 011 64Frico Cat C5 kiinteä lämpöpuhallin81 011 65Frico Cat C9 kiinteä lämpöpuhallin

Uudistuneet PETZL-työkypärät

Petzl työkypäräuudistus muuttaa kypärien valintakäytännöt ja tekee kattavasta silmiensuojauksesta helppoa.