Sähköauton lataus on paljon muutakin kuin pelkkä pistoke. Älykkään sähköauton latauspalvelun käyttö on näppärää, turvallista ja säästää aikaa.

Virran latauspalveluiden hintaan sisältyy älykäs latauslaite ja latauspalvelu hallinta-ja laskutusominaisuuksineen.

Kaikki Virran palveluun sisältyvät laitteet ovat EU:n standardien mukaisia. Saatavilla on kolme eri laitevaihtoehtoa yhdellä tai kahdella latauspistokkeella. Laitteissa on Type 2-latauspistoke ja GPRS-yhteys Virran latauspalveluun. Lataustehoa voidaan tarvittaessa rajoittaa hallintajärjestelmässä. Laitteet voidaan asentaa seinään, maahan tai erilliselle jalalle.

Latauspisteen omistaja saa käyttöönsä Virran hallintajärjestelmän. Järjestelmässä latauspisteelle voidaan esimerkiksi määrittää hinta, ja tarkastella käyttötilastoja. Järjestelmä laskuttaa lataajaa automaattisesti määritetyn hinnan mukaisesti.

Kun sähköautojen akkukoko kasvaa, riittävän suuri latausnopeus korostuu entisestään. Virran latauslaitteiden maksimilatausteho on 22 kW. Älykäs latauspalvelu sisältää myös kuormanhallintaominaisuuden: jos latauspisteitä asennetaan useita, voidaan tehoa rajoittaa silloin kun useampi latauspiste on käytössä samanaikaisesti. Latauskuorman rajoittaminen pienentää sähköliittymän kustannuksia ja ehkäisee ylikuormittumista.

Sähköautojen määrän lisääntyessä älykäs lataus on edellytys toimivalle energiajärjestelmälle. Sähköautot tasapainottavat ailahtelevaa energiantuotantoa ja toimivat tarvittaessa energiavarastona. Virran latauspalvelussa energiajärjestelmää tukevat ominaisuudet ovat jo valmiina – kotilataus voidaan esimerkiksi ajoittaa tapahtumaan silloin kun sähkön kulutus ja hinta ovat alhaisimmillaan.

 

Lisätietoa Virran latauspalveluista: www.virta.global/fi

Virran latauspalvelut ovat saatavilla SLO:lta käyttöönottovalmiina.

  • Sähköjen kytkemisen jälkeen latauslaite ottaa automaattisesti yhteyden Virta-palveluun.
  • Virta Business on latauspalvelu julkiseen lataukseen – kaikki sähköautoilijat voivat käyttää latauspistettä Virran asiakkuudella tai kertamaksulla.
  • Virta Kiinteistö on latauspalvelu yksityiseen lataamiseen – esimerkiksi taloyhtiöille ja työpaikoille, jossa latauspisteen käyttöoikeus halutaan rajoittaa tietyille käyttäjille.
  • Virta Koti on kuluttaja-asiakkaille suunnattu latauspalvelu esimerkiksi omakoti- tai rivitalokiinteistöihin.

Kiinnostuitko?

Tuotteista saat lisätietoa omalta SLO-myyjältäsi!

Virta

Teksti:
Aino Taskinen,
Virta

Ensto eFiller, moderni latauslaite kotiin!

Ensto eFiller tekee sähköauton latauksesta helppoa. Se on suunniteltu kotitalouksille ja sisältää vikavirtaa lukuun ottamatta kaiken tarvittavan. Asennettaessa on  huomioitava, että tarvitaan aina lisäksi B-luokan vikavirtasuoja. Ensto eFiller - turvallista kotilatausta Kompakti, seinäasenteinen latauslaite on varustettu kiinteällä kaapelilla. Kun lataat autoasi kotona, sinulla on harvemmin kiire, mutta tarvitset turvallisen ja toimivan latauslaitteen. Sähköauto on yön aikana ladattu täyteen, ja erillistä latausasemakäyntiä ei tarvita. Helppokäyttöinen Yksinkertainen kotilaturi on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi. Siinä on kiinteä kaapeli, jota on helppo käyttää ja säilyttää. Erillinen pistoolipidike voidaan sijoittaa juuri sinulle sopivaan paikkaan. Helppo asentaa Ensto eFiller on helppo asentaa ja käyttöönotto ei vaadi ihmeitä. Latausvirtaa voidaan rajoittaa vastaamaan kotisi tarpeita. Ensto eFiller takaa tehokkaan ja turvallisen kotilatauksen. Kestävä 100% metallirakenne (IP44) takaa pitkän käyttöiän säätä ja muita ulkoisia uhkia vastaan (IK10). Runko valualumiinia, etupaneeli ruostumatonta terästä Kiinteä latauskaapeli 4,5m 1-vaihe ja 3-vaihe versiot IP44 IK10 Käyttölämpötila -30…+50 °C Seinäasennus Mukana seinäpidike latauspistoolille Tarvitaan vikavirtasuoja B Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja myyjältäsi [siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget][siteorigin_widget class="SiteOrigin_Widget_Image_Widget"][/siteorigin_widget]

Täyssähkö- ja hybridiautojen latausperiaatteet

Valitse turvallinen ja käyttötarkoitukseen sopiva latausratkaisu

Uusi Terra AC -latausasema 3-22 kW

Kompakti, kustannustehokas ja monipuolinen AC-latausasema  

LinkedIn
Share
RSS