Samuli Rasinmäki
Hankintapäällikkö,
SLO Oy
5.3.2019

Sähköautojen esiinmarssi on alkanut ja autovalmistajat lanseeraavat sähköautomalleja sekä strategioitaan ennätystahtiin. Vuonna 2019 voidaan odottaa myös sähköauton latausratkaisutarjonnan ja tuotteiden kysynnän voimakasta kasvua. Tässä murroksessa on ammattilaisilla suuri merkitys oikean informaation ja ratkaisuiden tarjoajina.

Mikä on oikea latausasemaratkaisu?

Yksinkertaistettuna sähköauton lataus on yksi sähkön käyttömuoto muiden joukossa. Kun ollaan sähkön kanssa tekemisissä, on aina huomioitava turvallisuustekijät ja valita tarpeeseen suhteutetut ratkaisut.

Yhtä oikeaa ratkaisua ei ole. Lähtökohdat pitää kartoittaa ja kuunnella myös loppukäyttäjän tahtotilaa. Isolla ja kalliilla latausjärjestelmällä ei saa yhtään sen enempää lisäkilometrejä, jos keskuksessa virtaa rajoittaa 10 A sulake.

Riskinä sähköauton latauksessa on mennä siitä, mistä aita on matalin ja tyytyä lataamaan auto tavallisesta pistorasiasta. Vaikka monelle hybridiautoilijalle tämä voi olla kohtuullisen toimiva ratkaisu, tulee muistaa sähköturvallisuus ja varmistaa riittävä vikavirtasuojaus.

Toisessa ääripäässä on hintava ja monimutkainen pilvipalvelu sekä kuormantasaus sellaisissakin käyttökohteissa, joissa riittäisi yksinkertaisempi ratkaisu, vaikkapa keskuksesta toteutettuna.

SLO:n tuotevalikoimasta löytyy alan suurimmilta toimijoilta ratkaisut erilaisiin käyttökohteisiin omakotiasujista laajempienkin järjestelmien tarpeisiin. Sloganimme ”Helpoin paikka asioida” ohjaa meitä myös tällä tuotealueella. Lähitulevaisuudessa helpotamme oikean latausjärjestelmän valintaa yksinkertaisella työkalulla.

Kannattaa olla kuulolla!


Kuva: Pixabay

EVlink Wallbox Plus – Uudistunut kotilatauslaite nopealla toimituksella suoraan SLO:n varastosta!

EVlink Wallbox Plus on tyylikäs, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea luotettava kotilatauslaite, jolla saat tunnissa ladattua autoosi lisää toimintamatkaa 20-100 km, laitemallista ja auton ominaisuuksista riippuen.

Laadukkaat sähköautojen AC -latauskaapelit Phoenix Contactilta

Sähköisen liikenteen yleistyessä tärkeään asemaan tulee vaihtovirtalataus sekä yksityisellä, että kaupallisella alueella.

Latausratkaisut kaikille sähköautoille

Myös Suomessa autojen tankkaus siirtyy huoltoasemilta kotipihoille ja erilaisille pysäköintipaikoille. Sähköautojen akustoihin tankataan tasavirtaa, joka muunnetaan verkosta auton omalla latauslaitteella, kytkemällä auto latauskaapelilla AC-latausrasiaan tai tasavirtana suoraan DC-latausaseman latauskaapelilla akustoon.