Lisää tehokkuutta uudistetuilla ominaisuuksilla ja raportointiratkaisuilla

Logo! pienentää rakennuksen ja koneohjausten sähköistyskuluja. Sitä on helppo käyttää sekä asentaa ja sen ansiosta tarve kaapeloinnille vähenee.

Tyypillinen LOGO!:n käyttökohde on taloautomaation perustoiminnat. Pienlogiikka on tarkoitettu pienimuotoisen automaation toteuttamiseen ja modernisointeihin. Toimintoihin on aiemmin käytetty kellokytkimiä sekä aika- ja ohjausreleitä.

SIEMENS LOGO! 8

Logo! 8 sarja pitää sisällään kahdeksan perusmoduulia sekä uudet laajennusmoduulit uusine ominaisuuksineen.

  • Ohjelmointi ja hallinta yksinkertaistuu, moduulien tilantarve pienenee ja digitaalilähtöjen määrä kasvaa.
  • Ethernet-ohjelmointiliityntä ja sisäänrakennettu web-palvelinohjelma lisäävät käytettävyyttä.
  • Aiemmat Logo!-ohjelmat ja -projektit voidaan siirtää uuteen Logo! 8 -malliin.

LOGO! 8 alkaen versiosta FS:04 ja LOGO! Soft Comfort v8.1  tarjoaa yhdessä seuraavia uusia ominaisuuksia:

  • Laajennettu lämpötila-alue -20°C … 55°C
  • Integroitu Modbus TCP/IP kommunikointi
  • Päivä- ja aikasynkronointi (NTP)
  • LOGO! Access Tool mahdollistaa prosessiarvojen tallentamisen Excel-taulukkoon

 

Ethernet-liityntä

Kaikista LOGO! 8 -perusmoduuleista löytyy Ethernet-liityntä sekä web-palvelinohjelma, joka tarjoaa etähallinnan ja valvonnan. Perusmoduuleita on kahdeksan versiota erilaisiin.

Uusi ohjelmaversio sisältää helpot käyttäjän tarvitsemat kommunikointiin liittyvät ohjelmointitoiminnot. Neljä kahdeksasta perusmoduulista tarjoaa erilaiset käyttöjännitevaihtoehdot ja sisältää käyttöliittymän, jossa on kuusi riviä ja joka rivillä 16 merkkiä. Lisäksi löytyy kolme erilaista taustaväriä.

Näin käyttöliittymästä saadaan selkeämpi ja selvemmin luettava erilaisiin hälytys- ja teksti-ilmoituksiin. Väreillä voidaan myös korostaa ilmoituksen tärkeyttä.

Lisämoduulit

Logo! 8 sarja käsittää myös laajan määrän lisämoduuleita. Erillinen lisänäyttö, jossa on kuusi riviä ja jokaisessa rivissä 20 merkkiä. Lisänä neljä funktiopainiketta. Neliporttinen Ethernet-kytkin, seitsemän digitaalimoduulia, kolme analogiamoduulia, kommunikointimoduulit ja uudet Logo! Power-teholähteet.

Uusi kommunikointimoduuli CMR2020/2040 antaa mahdollisuuden GPS-paikkatiedon käyttöön, etähallintaan verkon yli sekä SMS-viestien lähetykseen. Näin etäohjaus ja aikasynkronointi ovat mahdollisia.

Logo! 8 konfiguroidaan Logo! Software Soft Comfort V8.1 -ohjelmalla. Aiemmat Logo-ohjelmat/projektit voidaan siirtää uuteen Logo! 8 –malliin.

 

Parannetut ohjelmointitoiminnot

Uudistuneessa ohjelmistossa on parannetut ohjelmointitoiminnot. Esimerkiksi kommunikointiyhteydet, maksimissaan 16 verkkoliittyjän välille, luodaan yksinkertaisella “drag and drop” -toiminnolla.

Helppokäyttöinen Logo! 8:aan integroitu web-palvelinohjelma antaa etäkäyttö- ja valvontamahdollisuuden internet- tai WLAN-yhteyden kautta. Web-palvelinohjelma on tarkoitettu käytettäväksi kaikilla kaupallisilla web-selaimilla, joita on erilaisissa PC:issä, älypuhelimissa ja tableteissa.

Sähkönumerot esim. 27 022 00… 2702224

ABB free@home -kodin valo-ohjaus

Valonsäädin keskukseen Kodin ohjaus on nyt yksinkertaista ja helposti muokattavissa. ABB-free@home-järjestelmästä löytyy kotiautomaatioon hyödylliset, asuinmukavuutta lisäävät toiminnot, ja siihen liittyvät työt on helppo toteuttaa. Käyttöönotto on yksinkertainen ja nopea. Alan ammattilaisella on tarjota rakentajille sopiva ratkaisu helppoon kodin ohjaukseen, sillä ABB-free@home mukautuu tulevaisuudenkin tarpeisiin väyläkaapeloinnin ja selainpohjaisen käyttöönoton ansiosta. Ominaisuudet 4-kanavainen yleissäädin LEDien, hehkulamppujen, 230 V halogeenilamppujen, pienjännitehalogeenien sekä säädettävien energiansäästölamppujen ohjaukseen. Kytketyn kuorman automaattinen tunnistus. Mahdollista yhdistää kanavia, jolloin saadaan kasvatettua lähtötehoa. Kanavien tilan LED-merkkivalo. Manuaalikäyttömahdollisuus. Tyyppi Snro Kuvaus DA-M-0.4.2 2815499 Valonsäädin 4x315W 230V 8U DIN PS1/4/6-KNX 2815317 Virtakisko, 1-vaihe, 4 napainen, 6 mm2 6596 2619374 Häiriönpoistaja himmentimille Teksti ja kuvat: ABB Oy

Kaupunki on palvelualusta

Smart citystä on puhuttu jo monta vuotta mutta mistä siinä on kyse? Lyhykäisyydessään älykäs kaupunki on palvelualusta.

Mökkiautomaatiolla mielenrauhaa

Vapaa-ajan asunto voi olla pitkiäkin aikoja tyhjillään. Metsän läheisyydessä olevat mökit ovat alttiita syysmyrskyille ja kutsumattomille vieraille. Kevättalven isot ja raskaat lumitaakatkin saattavat aiheuttaa omistajissa huolta. Valvontakameralla kurkistat kätevästi oman mökkisi tilanteen aina, kun on tarve.