Valokuitukaapeleita on myyty Suomessa ja SLO:lla noin 20 vuotta ja osa tänään myytävistä nimikkeistä on yhtä vanhoja. Tänä aikana kaapeleiden standardit ovat muuttuneet ja STK-liiton tai sähkönumeroiden nimeämissäännöt ovat myös muuttuneet useasti.

Kaksi vuotta sitten päätettiin esimerkiksi, että kaikki valokaapelit ovat yleisnimeltään Valokuitukaapeleita. Vanhoja nimirakenteita on jäänyt kaikkiin tietokantoihin ja uusiakin avataan virheellisillä nimillä sähkönumeroihin.

Nimeämisen periaatteet

Periaate on, että tuotteen nimi muodostuu SLO:lla sähkönumerosta ja sen perään tulevasta teknisestä nimestä. Seuraava näkyvä nimi muodostuu yleisnimestä, joka ei kuitenkaan riitä tuotteen erottamiseen toisista. Molemmat nimet voivat olla 40 merkkiä pitkiä. Numeron avaajan pitää olla siis tarkkana siitä, miten kirjoittaa teknisen nimen. Valitettavasti kuitenkin myös yleisnimiä on avattu väärin.

Suomessa oli käytössä aikoinaan nimistandardi valokuiduille, joissa monimuotokuituja nimettiin GK ja GI, sekä näiden perässä oleva päällysteen halkaisija T tai L. Nämä merkinnät on nyt poistettu SLO:n tuotenimistä ja käytössä on kategoriasta kertova OM1…OM5 merkintä. Kuidun päällysteen ulkohalkaisijaa ei enää kerrota. Yksimuotokuidusta käytetään kuitenkin Suomessa yleisesti lyhennettä SM, eikä OS2.

Halogeenittomuustieto löytyy nimen lopusta

Teknisessä nimessä on kaapelin tyypin jälkeen kerrottu CPR-luokka muodossa esim. Cca.

0202461 FTMSU-HF 4xSM+4xOM3 Cca

Sisä- vai ulkokäyttöön?

Valokuitukaapelinimen perässä ilmoitetaan asennuspaikka esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko ja koska tekniseen nimeen ei aina mahdu kaapelin pakkauskoko niin SLO:lla se merkitään yleisnimen lopuksi esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko L500.

Poistuneet merkinnät

GKL 62,5um kuitu, eli OM1 ja ulkohalkaisija 250um.
GIT 50um kuitu eli OM2…OM5 ja ulkohalkaisija 900um.
SMT käytännössä aina OS2 kuitua ja ulkohalkaisija 900um. Merkitään nykyään SM, oli halkaisija mikä hyvänsä.

 

Lisätietoja SLO:lla antavat tekninen asiantuntija Rauno Huikari ja tuotepäällikkö Teuvo Viljamaa

Uusi Exxact liiketunnistin korvaa vanhat

– Ota käyttövinkit haltuun! Uudessa 160° liiketunnistimessa yhdistyvät kehittynyt liikkeentunnistustekniikka, säädettävä hämäräkytkin ja integroitu painikeajastin. Näiden ominaisuuksien avulla laitteen käyttö on sujuvaa kaikissa tilanteissa: Säädettävän hämäräkytkimen avulla liiketunnistimen toimintaa voidaan rajata halutulla tavalla, joten valot eivät esimerkiksi turhaan syty kirkkaaseen päiväsaikaan, vaikka liikettä havaittaisiinkin. Valot voi aina kytkeä päälle myös painikkeella, vaikka liiketunnistin olisin asennettu toimimaan vain hämärässä. Tällöin valot sammuvat itsestään ajastimella. Voidaan käyttää myös orjana ulkoisen painikkeen tai toisen liiketunnistimen kanssa. Samaan piiriin voidaan kytkeä rajaton määrä orjia, mutta kauimmaisen orjan täytyy olla 50m etäisyydellä masterista. Liiketunnistin näkee 160° keilalla aina 8m päähän luotettavasti. Laitteessa on lisäksi integroitu oikosulku- ja ylikuormitussuojaus sekä valaisimia suojaava ”soft start” -toiminto. LED-kuormia voidaan ohjata aina 200W asti, eikä laitteessa ole minimikuormavaatimusta. Lisäksi tunnistimella voidaan ohjata esimerkiksi hehkulamppuja, halogeeneja ja 1-vaiheisia moottoreita. Ohjeet asennukseen: Suositeltu asennuskorkeus 1m, suojausluokka IP21 Pinta-asennus 35mm pintakojerasiaan Vaatii nollan Pienin pakkauskoko on 1 kpl   [su_table responsive="yes"] Snro Nimike 26 091 68 WDE002375     Exxact PIR 160° 10A valkoinen 26 091 69 WDE003375     Exxact PIR 160° 10A antrasiitti 26 091 70 WDE004375     Exxact PIR 160° 10A metalli [/su_table]  

Ebecon Smart mark -lämmitysratkaisut lumensulatukseen maasta

Ebecon lumensulatustuotteet pitävät autotallin tulotiet, sisäänkäynnit, luiskat, lastauslaiturit ja raput vapaina lumesta ja jäästä sekä julkisilla että yksityisillä paikoilla.