Tommi Liimatainen
myyntijohtaja,
SLO Oy
31.12.2020

Erikoinen vuosi 2020 on takana ja jalansija on jo alkaneessa vuodessa 2021. On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten siirtyminen uuteen normaaliin tulee muuttamaan erilaisia toimialoja, liiketoimintoja ja koko työelämää. Tällä hetkellä Rakennusteollisuus ry:n ennusteet vuodelle 2021 ovat vielä korjausrakentamista lukuun ottamatta miinusmerkkisiä.

Me SLO:lla olemme palvelleet kaikkia asiakassegmenttejämme menestyksekkäästi läpi haastavan vuoden 2020 ja odotukset uudelle vuodelle 2021 ovat myös erittäin korkealla. Kaikki myyntitiimimme ovat iskussa palvelemaan asiakkaitamme, sähköiset tilauskanavamme ovat asiakkaidemme hyväksi havaitsemat ja toimitusketjumme on rasvattu ja todettu erittäin toimivaksi joka puolella Suomea. Keskusvarastossamme on toimialan kattavin valikoima tuotteita saatavilla seuraavaksi päiväksi lähes kaikkialle Suomeen ja muutaman päivän toimitusajalla valikoimamme moninkertaistuu.

SLO on erittäin tottunut toimimaan luotettavana projektitoimittajana eri sähköurakointiyrityksille ja muille toimijoille. Logistiikkakeskuksemme toimintoihin lukeutuu keskusvaraston ja sen automatisoinnin lisäksi lukuisia lisäarvopalveluita, joita on jo koeteltu monissa Suomen mittakaavassa merkittävissä projekteissa, kuten Olympiastadionin uudistusprojektissa, suurissa kauppakeskushankkeissa, kuten Pasilan Triplassa tai Espoon Tapiolan Ainoassa. Myös erilaiset suuremman mittakaavan julkiset hankkeet, kuten keskussairaalatyömaat Turussa ja Tampereella on osaltamme viety maaliin mallikkaasti. Sijaintinsa puolesta haasteelliset hankkeet, joihin voidaan lukea esimerkiksi erilaiset hotellityömaat Helsingin keskustassa, on hoidettu toimestamme vahvalla logistisella osaamisella ja asiakkaidemme projektinhoitoa on helpotettu erilaisilla logistisilla lisäpalveluilla, joita löytyy useita palveluvalikoimastamme.

Näillä eväillä on siis hyvä jatkaa vuotta 2021. Olemassa olevaa voi aina entisestään parantaa ja filosofiamme onkin tarjota alan parasta osaamista ja tuotevalikoimaa kaikille sähköalan ammattilaisille ja kaikenkokoisille alan yrityksille myös vuonna 2021!


Kuva: Adobe Stock

Yhteisöllisyys on turvaa

Työpaikallani SLO:lla minun yhteisöön kuuluu monia eri alojen ammattilaisia. Jos mukaan lasketaan vielä tuntemani henkilöt työpaikan seinien ulkopuolella, ammattilaisten joukko laajenee huomattavasti. Tämä on minulle suuri etu, sillä monta päätä yhdessä on viisaampi kuin yksi. Kuinka sinä määrität oman työyhteisösi?

Tuotteiden vaatimustenmukaisuus vientikaupassa

Suomalaisella teknologiateollisuudella on merkittävä rooli kotimaisessa ja kansainvälisessä kaupassa. Useat yritykset tähtäävätkin kokonaan uusille, kansainvälisille markkinoille hakemaan myyntiin nostetta. Hallittu riskinottokyky, strategiset päätökset ja pitkän aikavälin suunnitelmat antavat yrityksille hyvät mahdollisuudet ulkomaan markkinoilla, kunhan tekninen perusta on kunnossa.

Kaapelimiehen verenpainelääkkeet

Kaapelointia on melkein jokaisella verkonrakennuksen työmaalla. Suunnittelu on "peruskauraa" ja kaapeloinnin katsotaan soveltuvan joka paikkaan. Asennustyössä tulee kuitenkin toisinaan yllätyksiä vastaan ja suunnitelmaa joudutaan muuttamaan lennosta. Suunnitelmien vaihtuessa on vaarana, että käytännön työ toteutetaan väärin menetelmin.