Keski-Euroopassa lattakaapelia on vuosikymmeniä käytetty sähkönjakeluun kauppakeskuksissa, hotelleissa ja kiinteistöissä.

Tämä vanha keksintö tekee uutta tulemistaan. Syinä tähän ovat mm. sähköautoilun yleistyminen ja sen myötä lisääntyvä tarve autojen latauspaikoille sekä valmisteilla oleva rakennusten energiatehokkuusdirektiivi. Direktiivi edellyttää uusia ja laajasti korjattavia kiinteistöjä rakentamaan valmiuden sähköautojen latauspaikoille.

 

Lattakaapeli on huomattavasti perinteistä kaapelia helpompi asentaa. Näin taloyhtiön on helppo rakentaa valmius latauspisteille ja tarpeen mukaan joustavasti lisätä latauspaikkoja. Myös kustannusten jako taloyhtiöissä on selkeämpää. Yhtiökokouksessa voidaan päättää, että taloyhtiö vastaa sähkönsyötön valmiuden rakentamisesta ja osakkaat/asukkaat vastaavat latauslaitteiden hankinnasta ja niiden asennuksen kustannuksista sekä luonnollisesti käytetystä sähköstä.

 

Lattakaapeli voidaan asentaa suoraan parkkihallien tai autokatosten seinään ja erityisen nopeaa sen asentaminen on kaapelitikkaille tai -hyllyille. Suurin ero asennusnopeudessa verrattuna perinteiseen kaapeliin tulee latauslaitteen haaroitusrasian asennuksesta, joka tehdään lattakaapeliin ilman kaapelin katkaisua – ja rasioita voi myös siirtää tai lisätä jälkikäteen. Tämä nopeuttaa asentajan työtä ja tekee järjestelmästä joustavan kasvavaan tarpeeseen.

Kuinka tämä näkyy suunnittelijalle? ”Lattakaapelijärjestelmä on täysin skaalautuva – sähkönsyötön lataustehoja saadaan kahdella tai useammalla kaapelilla niin paljon kuin tilaaja tai suunnittelija määrittävät”, aluemyyntipäällikkö Esko Matikainen Wagolta kertoo. ” Suunnittelijan ei tarvitse olla ennustaja. Sähkönsyötön lataustehoja voidaan lisätä myöhemminkin kustannustehokkaasti.”

 

Snro Yleisnimi Tekninen nimi
04 390 00 Asennuskaapeli Lattakaapeli 5x16mm2, PVC
04 390 09 Asennuskaapeli Lattakaapeli 5x16mm2, HF Cca
17 088 00 Holkkitiiviste muovi M40, 20 – 26 mm
17 088 01 Holkkitiiviste muovi M25, 9 – 16 mm
17 088 02 Holkkitiiviste muovi M25, 13 – 18 mm
17 088 03 Holkkitiiviste muovi M25, tulppaholkki
19 274 92 Haaroitusrasia Syöttörasia
19 274 93 Haaroitusrasia Haaroitusrasia
52 103 00 Päätetuppilo Lattakaapelipääte 5×16 mm2
52 103 01 Kiinnike Lattakaapelikiinnike 5×16 mm2
64 023 02 Kuorintatyökalu Kuorintaveitsi

Schneider Electricin kiinteästi asennettava USB-latauspistoke

Lisää kotisi sähköturvallisuutta Tarkista, miten lataat! Yhä useammat laitteet, kuten puhelimet, tabletit, kuulokkeet ja kellot latautuvat USB-latureiden avulla. Latureiden laatu vaihtelee ja TUKES on vetänyt monia USB-latureita markkinoilta. Kiinteästi seinään asennettava USB-latauspistoke on turvallinen valinta.

ABB-Welcome IP – internet-pohjainen ovipuhelinjärjestelmä

  ABB-Welcome IP on uusi ratkaisu yhden tai useamman kiinteistön turvallisuuden hallintaan.

PIKE PRO 2T ET 2AV -pihakeskus

PIKE-tuoteperhe on saanut uuden energiapihin tulokkaan